Kategori: Haber

EPS Polistren Isı Yalıtım Malzemeleri

Isı yalıtım levhası işlemleri içerisinde çok çeşitli malzemeler bulunur. Ancak en sık kullanılan malzemeler EPS polistren ısı yalıtım malzemeleri olmaktadır. Esasında strafor köpük olarak da bilinmektedir. Hafif, maliyeti düşük olan bir malzemedir. Uzun vadeli kullanımlara yanıt veren, rutubet önleyici, ısı kanallarının önlenmesinde etkindir. Tam bütçe dostu, kullanıcı dostu bir malzemedir.

EPS kullanımı, söve gibi alanlarda da yer alabilir. Ancak daha çok dış cephe kaplama sırasında tercih edilen ısı levhaları içeriklerinde görebiliyoruz. Dış cepheden ısı geçişlerinin önlenmesi sağlanır. Ayrıca söve gibi işlemlerde, kapı-pencere elemanlarında yer almakta olan söz konusu açıklıkların örtülmesi sağlanır. Bu süreçlerde en önemli konu, yalıtımın sağlanmasıdır. Uzun süreli bir ihtiyacı karşılayabiliyor olması da onu diğer malzemelerden daha çok tercih edilebilir kılmaktadır.

Duvar panelleri içerisinde yer alan çeşitlendirilmiş malzemeleri de atlamamak gerekiyor. Ahşap görünümlü olan dış cephe giydirme işlemlerinde de yine EPS’nin rolünden bahsedebiliriz. Giydirme sırasında kullanılan bu tip ahşap görüntülü olan malzemeler, yapının daha otantik bir görünüm almasında etkin olacaktır. Tabii ki ahşap görünümün yanı sıra taş-tuğla görünümleri de göze çarpmaktadır.

Dış cephede kullanılan malzemelerin iç cephe duvarlarında da aynı şekilde etkin bir kullanım alanı mevcuttur. Özellikle de mimari kaygılarla, estetik kaygılarla kullanılmaktadırlar. Bina içi rutubet önleyici, ısı yalıtım desteklidir. Ayrıca ses yalıtımında da bir nebze karşılığı vardır. Uygun fiyatlı olması da yine iç cephe duvarlarında da kullanımını tetiklemektedir.

Bu postu değerlendir.

Son Yazılar

Çanakkale Banyo Dolabı Modelleri

Banyolar ev içerisinde en yaygın şekilde kullanılan alanlardan bir tanesidir. Çanakkale banyo dolabı ile kaliteli…

12 ay önce

Iqos Iluma ile Siz De Tütünün Tadına Varın

Son teknolojiye uygun olarak tasarlanan iqos sayesinde siz de sigara keyfinizi daha teknolojik hale getirebilirsiniz.…

1 yıl önce

Dış Cephe Mantolamada Uzman Çözüm

Sektörde şimdiye kadar mantoloma konusunda sorunsuz bir çalışma ortaya koymaya devam eden güvenilir adreste hizmet…

1 yıl önce

Rahatlığı Sağlayan Hijyenik Odalar

Tek noktadan Bursa’nın her yerine erişim sağlayan Bursa SPA Otelleri arasında öne çıkan otelimiz ile…

1 yıl önce

Lider Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri

Danışmanlık ve eğitim alanında en kaliteli hizmetleri güven içinde sunan firmamızda İngiltere aile birleşimi vizesi…

2 yıl önce

Yetkili Bursa Arçelik Bayisi

Bursa Arçelik merkezimiz en iyi modelleri uygun fiyatlarla elinizin altına getiriyor. Dilediğiniz zaman sitemize giriş yaparak…

2 yıl önce